Calles blogg

Calles blogg

2016 - Calle kör legends o ny blogg igen !

BloggenPosted by Calle Mon, May 09, 2016 09:20:03

Har ni kvar länken till denna blogg så har Calle en helt ny blogg igen nu för 2016 då han börjat tävla i Legend Car, vill ni följa honom så gör ni det på denna länk:

http://calleahlinracing.com/

Den här bloggen kommer inom kort att stängas ner, vi ska försöka spara inläggen på något vis först.NY BLOGG..fortsätt följ mig där !

BloggenPosted by Calle Mon, April 20, 2015 07:43:48

Jag har en ny hemsida och en ny blogg, fortsätt följ mig och mitt tävlande på min nya sida, ni hittar mig här:

Nya bloggen: http://blogg.calleahlinracing.com/#home

Nya hemsidan: http://www.calleahlinracing.com/

Min Fb-sida: https://www.facebook.com/calleahlinracing
Tävling - Adria Italien

BloggenPosted by Calle Fri, February 27, 2015 17:15:28

Igår torsdag den 26 februari startade tävlingen i Italien med en träningsdag. Magnus köpte en ny dator till Calles gokart som monterades i onsdags när de anlände till Adria. Igår hade de haft problem med datorn större delen av dagen, de hade även haft andra tekniska problem, motorn blir för varm och går inge bra, bromsarna funkade inte som de skulle.

Problemet med motorn hade vi även hela förra säsongen så jag hoppas att de hittar orsaken.

Idag fredag började dagen med tre träningsheat, Calle har haft problem i samtliga, jag pratade med Magnus efter lunch och fortfarande har de haft problem med motorn och bromsarna. Magnus tycker även att karten hoppar och studsar på banan och skulle be om hjälp att kolla framvagnsinställningen. Jag pratade även med Calle efter lunch och han sa att förarna var otroligt snabba, han möter många toppförare från hela världen, som är vana att köra denna typ av tävling så det är tufft för Calle, samtidigt otroligt lärorikt för honom.

Tidkörningen gick ungefär som träningspassen, sen körde Calle ett kvalheat idag.

Calle körde i första kvalgruppen på eftermiddagen och startade sist i sin grupp, på 20:e plats, han tog några placeringar efter de första varven men tappade sen igen, han kom in på en 18:e plats över mållinjen, men i resultatlistan blev han placerad på en 16:e plats i gruppen då två förare troligen fått tidstillägg.

Magnus ringde ikväll och problemen med motor och förgasare har fortsatt och de får ingen ordning på det, så imorgon, lördag, får Calle låna en motor och ska även få hjälp att kolla framvagnsinställningen, innan racen drar igång.

Nu ser vi fram emot morgondagen som innehåller 3 kvalheat och hoppas att alla tekniska problem blir lösta.

Återkommer imorgon när jag får nya rapporter från killarna. Calle har ingen möjlighet att uppdatera sin racesida från Italien så han får skriva en sammanfattning när han kommer hem / Anne

I magazin24

BloggenPosted by Calle Thu, February 26, 2015 09:29:53

Fortsätter skriva här tills nya bloggen är igång. Igår var Calle med i Magazin24 igen, Josef Bengtsson som är reporter där har följt upp Calle nu i ca 2 års tid. Artikeln kan ni läsa på länken nedan, från nättidningen:

http://magazin24.se/sport/motorsport/2015/02/25/forsta-utlandstavlingen-for-ahlin

Följ Calle på första tävlingen i Adria i Italien !!!

BloggenPosted by Calle Wed, February 25, 2015 09:15:17

Har inte fått igång någon ny blogg ännu så här kommer länken för att följa Calle på hans första tävling i Adria, Italien. Han åkte ner nu på morgonen, 25 februari, och imorgon torsdag börjar tävlingen med träningar, från fredag kör det igång och ni kan följa honom live på följande länk, och även via hans FB sida, där kommer han att uppdatera hur det gått dagligen om han har tillgång till internet :

http://www.wskarting.it/gold_cup.asp

https://www.facebook.com/calleahlinracing

WSK GOLD CUP
Thursday, February 26, 2015 - Sunday, March 01, 2015
Adria International Raceway

// AnneNY HEMSIDA OCH NY BLOGG !!!

BloggenPosted by Calle Sun, February 22, 2015 15:43:21

http://calleahlinracing.com/

På ovanstående länk hittar ni Calle Ahlins nya hemsida och vi kommer även att lägga ut en länk till nya bloggen inom kort.

Vi byter hemsida då den gamla inte kommer att kunna redigeras framöver och även för att den gamla hemsidan delades med några kompisar som nu slutar köra gokart.

På den nya hemsidan finns tävlingskalendern för 2015, Sponsorer för 2015 och även foton från 2008 då Calle började köra gokart som 7-åring fram till nu.

Fortsätt följ oss på den nya hemsidan och nya bloggen, närmast oss ligger Calles första tävling i Italien, på Adria banan kommande helg, det startar redan på torsdag 26 februari och finalerna går på söndag 1 mars, på nya bloggen, Calle Ahlin Racing på FB och i nya bloggen kommer ni att hitta information om hur det går !!!Italy here I come !!!!

BloggenPosted by Calle Wed, January 21, 2015 18:06:36

Nu startar gokart säsongen 2015 redan i januari smiley

På fredag 23 januari åker Magnus och Calle till La Conca i Italien, de kommer att få sällskap av Hampus Eriksson och hans pappa.

Gokarten åkte iväg redan i söndags tror jag, och ska finnas på plats i La Conca när de kommer fram. Det blir den första träningshelgen av två inplanerade, sedan får vi se om Calle får möjlighet att delta i någon tävling i slutet av februari.

Calle har sett fram emot att få åka till Italien och köra, han har hört så mycket om det från sina gokartkompisar som varit där förut, och nu äntligen är det dags för Calle att få prova Italien själv.

Nästa träningsresa blir i mitten av februari så det går bara några veckor emellan, vi är otroligt glada att vi har skolan med oss som låter Calle få ledigt för att kunna göra denna resa.
Säsongen 2014 är nu slut !

BloggenPosted by Calle Sat, October 04, 2014 16:32:21Vi bestämde oss för att hoppa av de sista två tävlingarna denna säsong, Borås och Grand Final i Kristianstad så för vår del är säsongen slut för 2014, vi har endast klubbmästerskapet/säsongsavslutningen i Västerås gokartklubb att se fram emot om två veckor. Det körs med hyrkartrace och avslutatas med god middag under festliga former i klubbhuset smiley

Det har varit ett väldigt lärorikt år Calles första i KF Junior, mycket nytt, betydligt snabbare fart, tävlingar mycket längre bort än tidigare och på banor han inte kört på så mycket och en del inte alls tidigare. Vi har även deltagit i två tävlingar i Norge och fått användning för den internationella licensen smiley

Vi bytte chassi efter 7 års tävlande och vi har fått oväntat stort stöd och bra support från Ward Racing och Richard Hall på tävlingarna, vissa saker har vi blivit överraskat glada över, tex. en extra motor till SM som de tog med ifall vi skulle kört sönder vår, eftersom vi saknade en extramotor, helt utan vår vetskap, och utlåning av en motor när vi körde sönder i Jönköping.


En mycket roligt säsong som varit upp och ner och otroligt utvecklande, vi har lärt känna nya familjer och nya barn och ungdomar och även fått tävla tillsammans i flera tävlingar med gamla vänner från MKR och RMC.

Stort Tack till Jocke Ward, Richard Hall och alla andra i Ward teamet som på olika sätt stöttat och hjälpt oss i den nya klassen och med nya karten.

Tack till alla Calles sponsorer 2014 : REEAB i Kungsör, Björling Bil i Kungsör, Lockmora Smide i Kungsör, AutoCenter i Västerås, Peter Svanborg på Insede i Kungsör.
Vi är otroligt tacksamma för att ni ville hjälpa oss under denna säsong !


Stort tack även till Bengt och Emil Skärås som hjälpt oss med både mekaniker support och coaching för Calle under säsongen.

Tack till alla som skickat hejarop och peppning till Calle här via FB och på andra sätt inför och efter varje tävling, till Fredrik Landén och Veronica Lindén som åkte hela vägen till Lidköping för att heja fram Calle som då gjorde en av sina bästa tävlingar, till brorsan Jonas Ahlin som åkte med på två tävlingar och supportat Calle.Vi hoppas kunna få möjlighet att åka till Italien i början av nästa år och träna inför säsongen 2015 och ser fram emot 2015 med lite mer erfarenhet från den nya klassen för både förare och mekaniker så tror vi att det blir en spännande säsong.

Calle ligger inte på latsidan under hösten och vintern utan har efter 7 års innebandyspelande i Kungsörs Innebandyklubb gått över till Hockey och spelar med P-00/01 i Kungsör, han började i september och träna med dem.Att börja spela Hockey så sent som i 13 års ålder är oerhört tufft gjort av Calle och han tycker det är jättekul, han har blivit otroligt väl mottagen av både lagkamrater, ledare och föräldrar så det är jätteroligt, så vi tillbringar vintern i en kall ishall och har redan hunnit se två matcher. I Calles andra match som spelades idag gjorde han en assist till lagets enda mål i matchen, målet sattes av Calle Blomqvist smiley

Under vintern kommer vi att försöka få till en ny hemsida och då blir det troligen en ny bloggadress, vi återkommer med länk till dessa när vi fått till den nya hemsidan.

Stort TACK för säsongen 2014 till alla er som på olika sätt följt oss !!!

Next »