Calles blogg

Calles blogg

Stockholm Race Weekend - Järfälla 10 maj

BloggenPosted by Calle Sun, May 11, 2014 17:56:51
I fredags åkte vi direkt efter jobb och skola till Järfälla för att tävla i Stockholm Race Weekend i Järfälla. Tyvärr var det dåligt med anmälda i KF3 men vi såg det som en bra chans till träning för Calle i sin nya klass. Det var 11 anmälda på torsdag kvällen men när vi stannade på vägen och åt så kollade vi igen och då hade de fått några avbokningar. Vi blev bara 8 kartar som kom till start.

På lördag morgon vaknar vi till ljudet av regn på husvagnstaket.....SMHI hade visat uppehåll hela dagen smiley så det var lite överraskande. Samtidigt kändes det bra eftersom Calle har väldigt lite regnträning med stor kart, ännu bättre då att det inte var lika många startande som det varit i de tidigare tävlingar vi deltagit i.I båda träningarna hade Calle 3:e bästa tid, och han var jättenöjd med det, i andra träningen hade han dessutom fått köra med ett drev som var 10 kuggar fel, eftersom Magnus hade läst fel på drevet......det spelade som tur var ingen roll men Calle kom in och tyckte att gokarten gick lite segt smiley

I tidskörningen sen så tyckte han själv att det gick bra men där fick han 5.e bästa tid, och det resulterade i att han fick starta på 5:e plats i båda kvalen.

I första kvalet kom han in som 3:a och i andra kvalet kom han in som 5:a.I förfinalen fick han starta 5:a igen och fick ingen bra start han tappade en placering till 6:e plats och sen hade han inte fart nog i motorn att kunna avancera från det, utan kom in på 6:e platsen. Det hade nu även börjat torka upp lite på banan.


Nu var det dags för final och frågan var om man skulle ut på slicks eller behålla regndäcken på, väderprognosen hade visat mer regn, men himlen och banan såg ut som att vi skulle byta till slicks, vilket vi gjorde och ställde om till torr inställning på karten. Calle skulle starta 6:a i finalen.

Starten gick och Calle kom iväg utan incidenter och låg på 5 plats efter start och hade riktigt bra fart i karten, och han klättrade snabbt upp till 4.e plats och det såg riktigt bra ut för honom, vi hann precis säga att han kan ha möjlighet att kämpa om pallplatsen, så bra såg det ut både med karten och hans körning, sen kom han ur en kurva precis på start o målrakan och kommer ut med bakdäcken i det blöta gräset och snurrar med karten, han kommer på tvären över banan och hamnar med fronten åt fel håll, när de andra passerat så kan han komma iväg igen men ligger då långt efter de övriga, besvikelsen syns men han taggar till och när han ser att han knappar in så syns det även att nu är han fokuserad igen, han lyckas först köra ifatt de andra och sen plocka två placeringar på de varv som var kvar, den sista omkörningen gjorde han på sista varvet och han hade då gjort en jättebra uppkörning efter sin snurrning och kom slutligen in på 6:e platsen.

Calle var jättenöjd när han kom in även om han själv visste att hade han inte snurrat så hade han kunnat vara med och fajtas om pallplats men jag tror han var så nöjd med sin uppkörning efter att ha hamnat så långt efter de andra. Det var ett jättehärligt gäng som körde KF3, efter finalen var de fram och klappade om varann och tog varann i hand och lyckönskade de som lyckades knipa pallplatserna, bara glada miner.

Det var riktigt halkigt hela dagen pga det ihärdiga regnandet och Calle hade hållit sig på banan och inte snurrat en enda gång på hela dagen, så det var synd att det skulle bli just i finalen.

Vi fick i alla fall gratulera Jeppe Sjöberg som tog sin första seger för säsongen i Junior125 i en underbar final i Järfälla, stort GRATTIS !!!

Nu till helgen den 17-18 maj åker vi till Jönköping, Calle tävlar på söndag den 18 maj, på sin födelsedag, han fyller 13 år då.