Calles blogg

Calles blogg

Swedish Kart Festival Jönköping - 18 Maj

BloggenPosted by Calle Mon, May 19, 2014 08:24:37
I fredags åkte vi till Jönköping för att köra Calles 4:e tävling i den nya klassen.
Calle skulle inte tävla förrän på söndag men vi ville följa Jesper Sjöberg och Jonathan Fredriksson i Rotax Junior på lördag, de hade en kanondag, sommarvärme och sol hela dagen men Jönköping var inte deras tävling, allt hände för dem som inte skulle hända tyvärr, båda klarade sig dock ur dagen utan större skador så de åkte vidare till Rasbo för en MKR tävling på söndag.

För Calle var det tävlingsdag på söndag och även födelsedag han fyllde 13 år smiley, tävlingen ingick i Aspen Race Fuel Cup och Nez.
Vädret var omväxlande sol och omväxlande mulet, inte lika varmt som på lördagen.

Första träningen kändes bra och Calle kände att han hängde med bra och kände sig nöjd, andra träningen gick också bra tills motorn poffade till och stannade och han fick avbryta träningen efter bara några få varv.....När vi väl fick in karten från banan så kom Linus Lundkvist pappa Benny Hanner snabbt till vårt tält och frågade vad som hände, han hjälpte Magnus att försöka komma på felet, Philip Hall kom och frågade Calle hur karten lät innan den stannade och tillsammans konstaterade de att transmissionen i motorn troligen gått sönder, där stod vi utan någon extra motor eftersom den är på renovering, då kom Richard Hall som en räddande ängel med en helt ny motor som vi fick låna så Calle kunde fullfölja sin tävlingsdag.

Det blev stressigt för Magnus att hinna byta motor men han är duktig på att fokusera och hann precis klart innan tidskörningen, istället för att försöka sätta en bra tid att kunna starta i kvalen ifrån, fick Calle ägna tidskörningen åt att köra in den nya motorn, han hann med tillräckligt många varv ändå innan han fick teknisk flagg för att luftburken höll på att lossna och han fick avbryta igen, planen var ändå bara att köra in motorn de räknade inte med att hinna sätta någon tid i tidskörningen, så Calle startade sist i sin grupp i båda kvalen. Trots allt detta så var Calle på gott humör ändå.

I första kvalet hade han alltså sista startplats i sin grupp, plats 24, i starten var det en startkrasch, Calle hade tur och lyckades ta sig igenom utan att bli stående och den nya motorn gick bra, Calle var jättenöjd med den, första kvalet slutade han på en 11 plats. Snart dags för kval 2, startplats 24 igen och den här gången gick starten utan problem för Calle och han körde upp sig till en 15 plats.

Allt kändes bra och inför förfinalen var det ganska lugnt för Magnus, inget som behövde åtgärdas, I förfinalen körde alla kartar i samma grupp då banan nu är godkänd för 36 förare, Calle fick startplats 20 i förfinalen och i första kurvan efter start var det återigen problem trångt och buffligt men de kom igenom första och andra kurvan men i tredje kurvan, tar det stopp, ( det kommer 3 kurvor direkt efter varandrar innan första rakan )Calle får en smäll på bakbumpern som gör att han lyfter och landar på en annan kart och flera gör likadant, det slutar med att 4-5 kartar står still och fastnar i varandra, till slut lyckas de lyfta loss kartarna så de kan åka iväg igen, långt efter resten av gänget, Calle kom ut på en 28-29 plats och lyckades kämpa sig upp till en 25 plats innan mållinjen.

Det kändes inte helt lovande inför finalen, återigen 36 förare på banan, innan KF3 skulle köra final så var det KZ2 som körde sin final, när de står på startgridden kommer regnet hastigt, alla KZ hade slicks på och det blev snabbt både blött och väldigt halt på banan, KZ skulle köra 30 varv, när de kommer in på de sista varven så är bara 2 kartar kvar på banan, de andra har blivit varvade eller fått avbryta racet, det var så halt så det måste ha varit jättejobbigt att köra. KF3 fick dock tid att byta om till regndäck, återigen kom Benny Hanner snabbt och frågade om han kunde hjälpa Magnus med något inför finalen, Linus hade redan kört sin final som han vann stort - Grattis Linus och Benny smiley

Benny och Magnus fixade lite små inställningar och höll på in i sista minut innan uppställning på gridden inför final. Calle fick nu starta på plats 25 av 36 förare och regnet öste ner, banan var jättehalkig även med regndäck, Calle älskar dock att köra i regn och han är riktigt duktig förare i regn också. Starten gick och förmodligen hjälpte regnet och den halkiga banan till att göra starten lugnare än tidigare under dagen så alla tog sig igenom de första kurvorna utan några krascher, Calle körde grymt och kontrollerat under hela finalen, pga regnet och den hala banan hade man dragit ner antal varv i finalen från 20 till 15 varv. När Calle går över mållinjen så har han kört upp sig från startplats 25 och kommer i mål som nummer 9 och han var jättenöjd och det var vi alla, trots alla missöden under dagen så lyckades han hålla humöret upp, vara fokuserad och vara grym när det gällde.

Stort GRATTIS till Calle för suverän körning och bra inställning under dagen och för att han fyllde 13 år denna dag smiley

Stort TACK till Ward Racing och Richard Hall som återigen ställde upp med extremt god support under hela dagen och gjorde så vi kunde fullfölja tävlingen som slutade så bra för Calle, genom att låna ut en motor till oss !!!!!!!!!! Annars hade vi fått packa ihop och åka hem efter 2.a träningen, vi är otroligt tacksamma för all hjälp och allt stöd vi fått från Ward Racing och Richard Hall under samtliga våra tävlingar i år, och jag vet att det känns jättebra för Calle när han känner att han har stöd från andra för att få lyckas bra i sin nya klass. Den här tävlingen var också en väldigt bra boost för hans självförtroende i sin nya klass med den avslutning han gjorde.

Stort TACK även till Benny Hanner som var ett stort stöd för att hjälpa Magnus och Calle under den struliga dagen.

Sammanfattningsvis en strulig dag som slutade kanonbra, med en mycket nöjd förare och föräldrar smiley