Calles blogg

Calles blogg

SKCC på Åsum Ring i Kristianstad 25 maj !

BloggenPosted by Calle Mon, May 26, 2014 09:49:04

Nu var det dags för Calles femte tävling i KF3, denna gång åkte vi till Kristianstad på fredag eftermiddag, det var en resa på 7 timmar i bil och vi var framme sent på kvällen. På natten vaknar vi av ett rejält åskväder och lördag morgon då småklasserna tävlade så var det varmt men mulet större delen av dagen. Lördagens tävlingar innehöll alldeles för många startkrascher och det kändes sådär inför söndagen tyckte jag som mamma.


Söndag morgon har vi strålande sol och jättevarmt, som tur är fläktar det så det svalkar åtminstone lite.

Det är Calles första tävling på Åsum Ring i Kristianstad och banan var ganska lurig, det var en raka och resten bara kurvor. Jag pratade med en förare i Mini som kom på pallplats på lördagen, hans omdöme var att starten är farlig då den går in i ett väldigt trångt och krångligt parti direkt med kurvor, vilket vi även kunde se på alla krascher som var i det partiet både på lördag och söndag.

Överhuvudtaget var det många otäcka krascher under helgen där bl.a en förare tappade hjälmen i en krasch, en annan voltade, det for kåpor och staket gick sönder....ren tur att ingen verkar ha skadat sig allvarligt denna helg smiley

Calles motor gick ju sönder i Jönköping och Richard Hall från Ward Racing hade med sig den ner till Kristianstad åt oss. Ward Racing ligger inte precis nästgårds för oss, vi har drygt 4 timmars bilresa, enkel resa dit smileyså det är inte bara att pinna över och hämta densmileyså tack för leveransen och TACK för all support av Hall även denna tävling !!

Första träningen fick Calle ägna åt att köra in den nyrenoverade motor och känna lite på banan. Andra träningen gick bra men han fick inte till några bra tider.

Sen var det dags för tidskörning, då kändes allt bra för Calle och han var nog ganska nöjd men ändå hade han inte farten med sig visade det sig, han fick en 29:e tid av 35 förare tror jag.

Kvalen kördes sedan i A-B-C grupper och i första kvalet startade Calle på plats 20, han blev omgående uttryckt i andra startkurvan då han blev påkörd bakifrån och vänd och kom iväg en bra bit efter de andra när han kom igång igen. Han jagade på och körde upp sig så han låg länge på en 19:e plats av 24 förare, och hade då en ganska stor lucka till föraren bakom sig, men på slutet tappade han fart i motorn, förmodligen en felinställning av förgasaren under racet, och föraren bakom tog in mer och mer och på sista varvet körde han om och Calle kom in på 20:e plats över mållinjen, samma som han startade på.

I andra kvalet som var efter lunch för oss, så fick han starta på en 19:e plats, i starten var det en starkrasch igen, framför Calle och han försökte ta sig förbi den genom att köra över curbsen men gled ut på gräset då det inte fanns plats att ta sig fram, där tappade han 2 platser som han hade lyckats ta i starten, han fortsatte att jaga framåt efter det och kom slutligen in över mållinjen på en 15:e plats vilket var jättebra efter det som hänt.

Inför förfinalen bad Magnus om hjälp att kolla lufttrycket i däcken eftersom hans egen luftmätare inte har så fin skala på mätaren så den kan visa de små marginaler som det ibland ska vara i lufttrycket i däcken. Det visar sig att Magnus mätare visar helt fel, vi har åkt med alldeles för lite luft i däcken, tydligen var det stor skillnad mellan vad Magnus mätare visat och vilket lufttryck däcket verkligen hade, så nu fick vi i tillräckligt med luft i däcken till förfinalen, vilket underlättar för Calle smiley Ny lufttrycksmätare är givetvis beställd redan smiley

I förfinalen sen så skulle samtliga 35 förare ut på banan samtidigt, den gick bra utan incidenter och Calle kom in på en 26:e plats, som han dock inte kände sig nöjd med.

Sen äntligen final och nu med rätt lufttryck i däcken, och om de gjort någon mer inställning inför finalen vet jag inte, han hade startplats 26 av 35 förare, nu hade Calle bra fart i karten och fick en bra start där han plockade flera platser, när han kört 6 varv hade han en 16 plats tror jag, då kommer en förare i en stark kurva och kör rätt in i sidan på Calles kart, Calle har inte en chans han blir vänd i hög fart och åker långt upp på gräskanten där blir han stående, tyvärr resulterade denna påkörning bara i en varning från tävlingsledningen, Magnus var rejält irriterad då det inte utdelades några bestraffningar förutom varning, inga svartflagg eller tidstillägg vad han kunde se på hela helgen, och han hade velat se en svartflagg för den påkörningen .....Nåväl Calle klarade sig helskinnad ur detta och det är det viktigaste.

Kristianstad skulle enligt vår plan och vår tävlingskalender egentligen varit vår sista tävling innan SM som går V31, men 7 timmars bilresa ner till Kristianstad resulterade i att vi bestämde oss för att åka till Rudskogen i Norge och tävla helgen 6-8 juni, om två veckor, så nu blir det till att ordna hundpass och vaccinera Piffen, köpa NOK och träna på språket innan vi åker dit smiley Calle behöver all körning han kan få i KF3 för att både han och Magnus ska lära sig karten och hur chassit fungerar vid olika inställningar, så idag ska Rudskogen bokas och får mekanikern som han vill så firar vi midsommar i Elverum i Norge, det hänger på vad Calle vill......