Calles blogg

Calles blogg

Midsommartävling i Elverum i Norge !

BloggenPosted by Calle Mon, June 23, 2014 12:10:54
Vi anlände sent på torsdag kväll till Elverum i Norge, tillsammans med familjen Skärås, sedan anslöt även familjen Sjökvist till vår "camp". På fredag var det fri träning och det gick jättebra för Calle allt funkade bra och han hade bra fart i karten. Banan var rolig men jobbig och krävande att köra tyckte han. Fredag var ju midsommarafton och vi satt vid långbord utanför husvagnarna och huttrade och frös, det var kallt och det blåste rejält, vi orkade hålla ut till 22.30 då var det sängdags för alla, trötta och laddade inför tävling nästa dag.Lördag, midsommardagen, började med ett träningspass och det såg jättebra ut, sen kom tidskörningen, som inte gick så bra för Calle, han tyckte att däcken blev varma och avbröt tidskörningen tidigare då han var rädd att köra sönder däcken, det visade sig även att han hade skruvat lite fel på förgasaren, vilket gjorde att det inte gick så bra tidsmässigt. Calle fick en 12.e tid som han kände sig missnöjd med då det gått så bra på träningarna innan.

I Norge kör man alla klasser samma dag, vilket resulterar i en lång väntan mellan heaten, ca 2,5 - 3 timmars väntan, istället så kör man två dagarstävling.

När det var dags för första kvalet, så startade Calle på 12:e plats och tog sig direkt i starten upp till 10:e, ganska snart avancerade han vidare till en 9.e plats. Han var snabb i de kurviga partierna men tappade på rakorna, han var nära att ta en 8.e plats men lyckades inte innan målflagg och slutade därmed på 9:e plats.

Även kval 2 kördes på lördagen, då startade Calle på 9.e plats är på 7:e plats ur första startkurvan, det ser jättebra ut och han hänger på bra med de framför honom, efter några varv tappar Calle till 8:e plats och fortfarande ser det bra ut han har bra fart i karten, men snart börjar han tappa fart ur kurvorna och han tappar mer mer i fart, de närmar sig bakifrån och sista varvet och sista kurvan blir han omkörd av kompisen Isak och Calle kommer i mål som 9:a. Calle känner sig missnöjd med karten och är rädd att han fått in vatten i förgasaren då en förare framför honom läckte vatten ur kylaren och det tog något varv innan tävlingsledaren upptäckte det och vinkade av killen. Det var ingen fara med vattnet men däremot misstänkte Magnus att han tappade fart pga fel lufttryck i däcken och sen hade Calle troligen kört på curpsen för drevet hade fått en rejäl smäll och förstörts och hade sen förstört kedjan, så det var ren tur att kedjan inte hoppade av för Calle istället.

Det blev alltså två 9.e platser i de två kvalen på lördagen vilket gav Calle en 8.e startplats i förfinalen på söndagen.

Söndag var en gråmulen dag med regnstänk till o från, vi ville inte kosta på oss regndäck för endast 3 heat så vi hoppades verkligen att det inte skulle tillta regnet, vilket vi klarade oss ifrån sen.

Vi började med Warm-up, fortfarande tycker Calle inte att karten går som den ska, något känns inte bra, den fastnar i vissa kurvor, tidsmässigt låg han enligt amigoo i början på en 5.e tid men slutade heatet på en 13:e tid, Magnus och Calle diskuterade vad som kunde fela.

Förfinalen startade Calle på en 8.e plats och kom ur starten på samma plats,, hängde på dem framför väldigt bra igen, en kille som låg någon kart framför Calle tappade plötsigt ena däcket i en kurva, och Calle ligger då på en 7.e plats och lyckades hålla den ca halva heatet men börjar sen återigen tappa fart och snart kommer de bakom ifatt och kör om honom så han slutar på en 9.e plats och är bekymrad över varför han tappar fart efter halva heatet när det går så bra första halvan.

Inför finalen så har de gjort några små justeringar, han startar på 9:e plats och ligger länge på en 7:e plats, blir sen omkörd och ligger på en 9:e plats, jag är rädd att det återigen ska upprepa sig att han börjar tappa fart, men han justerar förgasaren i det kurviga partiet i mitten av banan och får ganska omgående rejäl fart igen, och ligger på omkörning av två kartar i en kurva, då blir han vänd av en kart så hans kart ligger på tvärsan över banan, då kommer nästa kille och kör rätt in i sidan och upp på Calles sidobox, de andra kommer iväg men Calle får ont i benet där karten kom och bryter då finalen.

Det var tråkigt att han inte fick göra omkörningen och komma vidare det hade vart kul att se vad hans justering hade gjort för restan av loppet om han kunnat plocka fler placeringar i finalen om han inte blivit påkörd och hur karten hade gått eftersom de haft problem hela dagen. Vi fick dock en svensk på pallplats i KF3, det var Filip Martinsson som knep 3:e platsensmiley
Det var dock inga sura miner hos Calle, besviken japp men han gick direkt från sin final till den fantastiska Svenska supporterklubben som vi hade på plats och hejjade fram sina kompisar Emil Skärås och Alexander Dahlberg till 1:a och 2.a plats i sin final i KF2.Vi hade 6 svenskar på plats och tävlade och 3 tog pallplats, det blev både 1.a, 2:a och 3:e placering, med svenska flaggor i händerna tog de emot sina pokaler på prispallen under jubel från alla oss svenskar som fanns där smiley Stort Grattis till Alexander Dahlberg, 1:a och Emil Skärås 2:a i KF2 och Filip Martinsson 3:a i KF3 !!

Nu har vi ingen tävling inplanerad före SM i Umeå vecka 31, men man vet aldrig om det dyker upp någon tävling innan dess som Magnus o Calle vill köra, vi får se smiley