Calles blogg

Calles blogg

Göteborgs Stora Pris 6-7 september !

BloggenPosted by Calle Mon, September 08, 2014 11:45:28
Då var det dags igen för Göteborgs Stora Pris, där vann Calle i klass Mini förra året och nu återlämnade vi vandringspriset som i år vann av Alex Bergqvist, Grattis smileyVi kom ner sent på torsdag kväll och vaknade till en solig sommardag i Göteborg på fredagen. Hela dagen ägnades åt träning och det gick bra, Magnus tyckte att det fattades 0,5 sekunder men visste inte riktigt vad de skulle göra åt det.

Lördagen ägnade Magnus åt att supporta Jonathan Karlssons pappa och Emil Skärås pappa, tror mest att Magnus ville befinna sig i raceluften, Calle hejade på alla sina kompisar som körde på lördagen, det var många av våra vänner där.

Söndag vaknar vi till vår racedag, lite småmulet men det klarnar upp och solen kommer fram. Vi började med två träningspass och det såg stabilt ut, Calle hade 12 tid av 26 förare i första träningen ( 42,983 jmf med ettan som hade 42,148 i tid ), i andra träningen hade han 14:e tid av 26 förare, 42,703 jmf med ettan som hade 42,148, så det är inga stora skillnader mellan förarnas tider.

Tidskörningen : Jag sätter mig på läktaren och ska kolla, men ser ingen Calle på banan, kollar amigoo....han finns inte med där heller.....till slut dyker han upp på amigoo och jag ser honom på banan, karten hade inte startat, när han väl kommer ut ser det bra ut men han har inte någon fart i karten säger han, han kommer in på en 18:e tid. När de kollar karten visar det sig att rivbladen är sönder och de har gott om tid att fixa till detta eftersom det nu är lunch och vi har ganska lång paus innan första kvalet.

Kval 1: Nu är rivbladen bytta och vi räknar med att Calle ska kunna placera sig rätt bra, MEN i starten blir han påkörd och vänd och åker baklänges in i en stillastående kart och får en rejäl smäll i nacken, han kommer dock iväg men ligger sist och kommer bara en kort bit eftersom bakbumpern fått en rejäl smäll och gått sönder, den ligger och skaver mot bakdäcket och Calle försöker trycka ut den medan han kör men orkar inte och väljer att bryta pga risken för punktering. Det resulterade i att han hamnade sist på en 26:e plats eftersom han inte hann åka ett varv ens.
Kval 2 : Startar på 18.e plats igen, enlig tidskörningen och kommer in på en 14:e plats, vilket resulterar i startplats 22 i finalen, vi har ju sett sista tävlingarna att han varit duktig på att plocka placeringar även när han råkat ut för incidenter som gör att han får en startplats långt bak, i Lidköping startade han på plats 25 och låg 10 efter starten och 7:a efter 2 varv, så det kändes spännande inför finalen.

Final : Nu var det dags för final, Calle startade på plats 22, mörka moln hängde över banan och återigen var det oro för att regnet skulle komma, men när alla åker ut är det torrt och alla kör slicks. Finalen körs i 20 varv och det gick rejält fort på Göteborgsbanan när Calle kört drygt halva racet ser vi att hans huvud börjar slänga och det ser riktigt otäckt ut, först trodde vi att han var trött men det har aldrig hänt förut trots att de kört så många varv, sen förstod vi att han hade känning av smällen i nacken ifrån första kvalet och Magnus försöker visa tecken åt Calle att sakta ner och bryta racet.

Calle själv berättade att han räknade med att han måste bryta, han var jättestel i nacken och hade förmodligen kramp av den sträckning han måste fått i smällen och orkade inte hålla upp huvudet.

Samtidigt som Magnus försöker få Calle att sakta ner så kommer regnet, och då sänks farten automatiskt eftersom banan blir jättehal på slicks, och förare börjar åka av på löpande band, det gör att Calle bestämmer sig för att försöka ta sig i mål trots nacken och han är grym på regn och har alltid varit det, så trots halkan kör han kontrollerat och stabilt och kommer i mål på plats 11, vilket är en otroligt bra prestation med tanke på att han knappt orkade hålla upp huvudet.

Det var sammanfattningsvis en mycket trevlig helg i Göteborg där allt gick upp o ner som vanligt men Calle och Magnus gör det bästa av läget hela tiden och det brukar alltid sluta bra vilket det gjorde även denna gång, nu hoppas vi att Calles nacke inte
tagit för mycket stryk.

Nästa tävling är Uddevalla om 14 dagar.