Calles blogg

Calles blogg

Lidköping Open 16-17 augusti 2014

BloggenPosted by Calle Wed, August 20, 2014 08:57:29


Calle, Magnus och vår för helgen nya mekaniker Emil Skärås, åkte ner till Lidköping på torsdag kväll för att kunna träna under fredagen.

Fredagens träningar hade gått bra, Calle fick ett nytt chassi efter SM så det var debut för att testa det och en ny mekaniker. Det hade gått bättre och bättre hela fredagen, när jag kom ner på fredag kväll var Magnus väldigt nöjd med hur Calle och Emil lyckats på träningarna.

På lördag började tävlingen, vi hade två träningar, tidskörning och ett kval denna dag. Morgonen började med strålande solsken, klarblå himmel och riktig sommarvärme, på förmiddagen vände det och regnet kom och höll i sig hela dagen.

Första träningen gick bra, andra träningen startade inte Calle kart.....det tog tid innan de fick igång den och han lyckades bara få 3 träningsvarv varav han åkte in under det ena och pratade lite med mekanikern.

Dags för tidskörning, den kördes i två grupper, de var totalt 30 förare i Lidköping, inte heller här fick Calle till det riktigt, han kom 9:a i sin grupp och fick 17:e tid totalt, vilket innebar att han hade 17:e startplats i båda de kommande kvalen.

Då var det dags för lördagens sista race för Calle och det första kvalet, det är här det är så kul att se Calle, för även om han inte får till tiden i tidskörningen så vet vi att han är en bra förare som brukar lyckas bra när det väl är race, och inget undantag här. Han startade på 17:e plats och körde upp sig till 8:e över mållinjen, en förare som körde om Calle på gulflagg blev diskad och även en annan förare blev diskad av någon anledning, det innebar att Calle fick en 6:e placering i sitt första kval, vilket var fantastiskt bra.

Söndag vaknar vi till grått väder, det var uppehåll på warm-upen sen regnade till och från hela dagen. Calle börjar med en Warm-Up som ser väldigt bra ut och han får 4:e bästa tid här.

Sedan är det dags för det andra kvalet och när de ska iväg så kommer regnet precis, de hinner byta till regndäck och Calle startar på 17 plats igen. Han gör en bra start och kör snabbt upp sig till 13 plats, plockar sedan en placering i taget och ligger på en 9 plats, då börjar karten att bli seg när han ska gasa och det visar sig sedan att han hade fått in vatten i luftburken, han tappar till 12 plats med bara några få varv kvar men på sista varvet tar han ändå 3 placeringar och kommer in på en 9 plats !!!!

Väldigt nöjd med utfallet i de båda kvalen så är det nu dags för förfinal, fortfarande körs racen på regndäck, nu får han starta på 6 plats och han håller sin 6 plats ända tills det 8.e varvet, då kommer han ut på curpsen i en kurva och snurrar och hamnar i gräset, han försöker få ut karten på banan igen och lyckas men får inte igång det och tvingas bryta med endast 4 varv kvar av förfinalen smiley eftersom några åkt av före honom så innebar detta en 25 placering för honom i förfinalen.

Nu kändes det tråkigt inför finalen, att han fick bryta förfinalen när han låg 6:a och hade kört så bra i alla kvalen, men samtidigt spännande, vi vet att Calle är grym i regn, och han hade allt att vinna och inget att förlora inför denna final.

När de står på gridden inför finalen så har solen kommit fram och banan börjat torka upp lite men fortfarande var det vatten på banan, så det var svårt för mekanikerna att veta om det var regndäck eller slicks som gällde, över hälften av förarna åkte ut på regndäck och resten på slicks så nu blev det spännande att se vilka som valt rätt däck.

Calle startade på en 25 plats av 30 förare, när starten gick och han kom igenom den andra kurvan så låg han på 10:e plats !!! han hade han tagit 15 placeringar, vi skrek på läktaren av förvåning.

Efter två körda varv låg han på en 7:e plats och hade tagit 18 platser på mindre än två varv !!!!!!!!!! när halva racet gått började de med regndäck få problem med fästet eftersom banan torkade snabbt nu och i samma kurva som Calle snurrade i förfinalen kom han ut i gräset igen, han tappade några placeringar innan han kom upp på banan igen och lyckades ta sig iväg, han kommer slutligen in på en 15 plats över mållinjen vilket är klart godkänt.

På länken nedan kan ni se Calles final, gå in 6:29 min in i filmen så ser ni när de åker ut från gridden och kan följa hela finalen, Calle kör i sin regnhjälm som ser ut så här, så ni hittar honom i filmen, han ligger på 10 plats omgående efter starten.https://sbfplay.solidtango.com/video/prins-carl-philips-racing-pokal-2014-sondag-17-aug-18-16

Det hade varit spännandel att se hur det slutat OM han inte fått bryta i förfinalen och fått starta på en 6-7 plats i finalen och OM det kommit mer regn under finalen så valet av regndäck hade varit rätt...... Sen kom regnet till nästa klass skulle köra så det var bara KF3 finalen som blev en chansning med däckval, men det är ju detta som är racing och det är där spänningen ligger, mycket kan hända under en tävlingsdag.

Vi är väldigt nöjda med helgens tävling, Calle är jättenöjd med chassit, Magnus är jättenöjd med Emil Skärås mekande och det har varit många spännande race att titta på under helgen.Lidköping är en väldigt fin anläggning och extra roligt att se prins Carl-Philip stå i ett depåtält och skruva på sin gokart, tävla och sen tvätta karten precis som alla andra, han verkade få gå ifred och vara ganska privat på lördagen. När Calle skulle tvätta sin kart efter lördagen tävling hade han prinsen och Snickar-Matte brevid sig tvättandes sina kartar smileyPrinsen hade även ställt ut sin vanliga tävlingsbil och det fanns flera fina tävlingsfordon att gå runt och titta på.

Tack till Emil Skärås för att du mekade och var lite mentor åt Calle, tack till Jonas Ahlin som åkte med och supportade Calle och körde ner mig till Lidköping så jag slapp köra så långt själv smiley tack även till Fredrik och Veronica som åkte hela vägen från Valla till Lidköping för att heja på Calle smiley Nästa tävling är Göteborgs Stora Pris 6-7 september, då ska Calle återlämna vandringspokalen för Formel Mini som han vann förra året ! // Anne Ahlin


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.