Calles blogg

Calles blogg

Thor Modéendagarna i Kungsör 30 augusti !

BloggenPosted by Calle Mon, September 01, 2014 20:15:44
I våras blev vi tillfrågade om vi kunde ställa ut Calles gokart tillsammans med olika föreningar och klubbar i Kungsör i samband med en stor fotbollstillställning, tyvärr sammanföll detta med årets första tävling i Klippan så vi fick avstå.

För några veckor sedan fick vi återigen frågan om vi kunde delta i Thor Modéendagarna som Kungsör firar sista helgen i augusti sedan flera år tillbaka, detta som ett minne till skådespelaren Thor Modéen som föddes i Kungsör 1898.Vi hade tävlingsledig helg och därför åkte vi ner till vackra Å-parken i Kungsör som ligger precis vid Arboga ån som sen mynnar ut i Mälaren, där fanns ett flertal idrottsföreningar, politiska partier, en superduktig kille som heter Josef Wahlström som är Svensk juniormästare 2014 i cykeltrial, visade cykeltrix där han hoppade upp och ner från olika höjder med sin cykel, sen var det vi som ställde upp vårt depåtält och visade karten och den utrustning som Calle har när han tävlar. Fredrik Federley riksdagsman för Centern som nu ska till Bryssel och jobba för EU, är uppvuxen i Kungsör och var givetvis också på plats denna dag.

( Josef Wahlström in action )

Det var ett stort intresse för Calles gokart och många kom fram och ville titta på karten och fråga om tävlandet och hur karten fungerar, så vi hade besök mest hela tiden i tältet vilket var jättekul.Ulf Karlsson som kommer från Lions var utklädd till Thor Modéen och öppnade dagen med ett välkomsttal där han gjorde fin reklam för Calle och hans karting och vid två tillfällen ropade han ut olika evenemang som han ville marknadföra lite extra och då fick Calle och hans gokart vara med båda gångerna, det lockade nog också extra folk till oss.Här nedan ser ni lite bilder från lördagens Å-park, några tagna med mobilen, andra från våra lokala tidningar, Magazin24 och Bärgslagsbladet/AT där Calle fick vara med i båda tidningarna på bild smiley

( Första bilden är från Bbl/AT 140901, andra bilden är från Magazin24 )
En mycket lyckad och trevlig lördag. Nu laddar vi inför helgen 6-7 september och Göteborgs Stora Pris, då ska Calle lämna sitt vandringspris från GSP förra året i klass Mini, vidare till årets vinnare i den klassen, vi hoppas även på en bra placering för Calle i Kf3 i år nu istället. Så här glad var Calle när han kom hem förra året smiley

Vandringspriset är den mindre pokalen längst ned till höger, den vann Fredrik Ekblom i Mini för exakt 30 år sen, och förra året var det Calle som fick den, vem vinner Miniklassen i år ?
// Anne Ahlin


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.