Calles blogg

Calles blogg

Tävling - Adria Italien

BloggenPosted by Calle Fri, February 27, 2015 17:15:28

Igår torsdag den 26 februari startade tävlingen i Italien med en träningsdag. Magnus köpte en ny dator till Calles gokart som monterades i onsdags när de anlände till Adria. Igår hade de haft problem med datorn större delen av dagen, de hade även haft andra tekniska problem, motorn blir för varm och går inge bra, bromsarna funkade inte som de skulle.

Problemet med motorn hade vi även hela förra säsongen så jag hoppas att de hittar orsaken.

Idag fredag började dagen med tre träningsheat, Calle har haft problem i samtliga, jag pratade med Magnus efter lunch och fortfarande har de haft problem med motorn och bromsarna. Magnus tycker även att karten hoppar och studsar på banan och skulle be om hjälp att kolla framvagnsinställningen. Jag pratade även med Calle efter lunch och han sa att förarna var otroligt snabba, han möter många toppförare från hela världen, som är vana att köra denna typ av tävling så det är tufft för Calle, samtidigt otroligt lärorikt för honom.

Tidkörningen gick ungefär som träningspassen, sen körde Calle ett kvalheat idag.

Calle körde i första kvalgruppen på eftermiddagen och startade sist i sin grupp, på 20:e plats, han tog några placeringar efter de första varven men tappade sen igen, han kom in på en 18:e plats över mållinjen, men i resultatlistan blev han placerad på en 16:e plats i gruppen då två förare troligen fått tidstillägg.

Magnus ringde ikväll och problemen med motor och förgasare har fortsatt och de får ingen ordning på det, så imorgon, lördag, får Calle låna en motor och ska även få hjälp att kolla framvagnsinställningen, innan racen drar igång.

Nu ser vi fram emot morgondagen som innehåller 3 kvalheat och hoppas att alla tekniska problem blir lösta.

Återkommer imorgon när jag får nya rapporter från killarna. Calle har ingen möjlighet att uppdatera sin racesida från Italien så han får skriva en sammanfattning när han kommer hem / Anne


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.