Emils blogg

Emils blogg

Tre Mkr tävlingar

Min bloggPosted by Emils-blogg Sun, May 26, 2013 20:33:56
Nu är det dags att uppdatera då tre tävlingar är körda. I år kör Emil mini och Linus micro, båda har gått upp en klass. Linus har nu kört sina tre debutant tävlingar så nästa tävling som är i Rättvik kör han som nationell.

Första tävlingen var i Rasbo dit vi kom med två glada barn som tyckte att äntligen är gokart säsongen i gång.

Linus körde på lördagen och Emil på söndagen vilket gjorde att Magnus hade tid att meka för båda. När de kör samma dag har vi tur att snälla Fredrik hjälper till med Linus, vilket Linus tycker är riktigt bra.

Emil slutade på en sjunde plats hade en andra tid i tidskörningen, så han kan köra fort.

Linus kom direkt till A-final första tävlingen och slutade på 13 plats.

Andra tävlingen var i Södertälje dit vi åkte samma morgon så vi klev upp tidigt och var i Södertälje 06.30. Det är bättre och komma dagen innan och slippa stressa på morgonen.

Båda körde på lördagen. För Emil gick det inget bra på morgonen hade ingen fart i motorn. Blev bättre men inte bra och Emil slutade som 11 men då det blev några uteslutningar så blev det istället 9 plats.

Linus gick det bättre för även här gick han till A-final kom på 13 plats men fick tidstillägg för han värmde däck på formateringsvarvet och hamnade på 14 plats.

I fredags åkte vi till Västerås för tredje tävlingen även här körde båda barnen på lördagen.

Emil hade nu fart i grejorna kvalade 3 och 5 startade som 6 i finalen. Starten gick riktigt bra och han var uppe på 3 plats men efter en påkörningen tappade han ganska många placeringar och slutade på 10 plats. En arg kille kom in dock hade han gjort egna missar också det var inte bara påkörningen som avgjorde placeringen.

Linus startade på en 18 plats i finalen och helt plötsligt stannade karten, fick då åka bärgare in. Fredrik och Magnus kollade vad som hänt och konstaterade att motorn hade skurit. Visst var Linus besviken men det var inget han hade kunnat gjort annurlunda så han släppte det snabbt och var glad igen. Han slutade ändå på en 24 plats.

Nu hoppas vi på bättre flyt och lite tur i Rättvik i juni.

Efter Rättvik blir det Gotland och då passar vi på att semestra där veckan innan med andra gokart familjer.

Mkr Mora

Min bloggPosted by Emils-blogg Mon, August 06, 2012 20:32:57

Hej igen

Nu är det ett tag sen tävlingen i Mora var, men här kommer en uppdatering. jag hade snabbast tid i alla träningarna i min grupp. Tidskörningen hade jag andra tid totalt. Första kvalet startade jag två och motorn gick dåligt i starten så jag kom in på 6:e plats. Andra kvalet gick bättre där jag startade 6:a och kom in 4:a och i finalen startade jag 6:a och efter en del puttande och lite gräsåkning slutade jag på en 8: e plats. Det gick så bra i början synd att det inte fortsatte hela dagen. för Linus gick det bra hela dagen då han låg på en andra plats rakt igenom.

Jag är riktigt missnöjd men nu tar vi ett uppehåll från gokartåkningen tills det är dags för Gävlepokalen i augusti och då ska prova att tävla i Mini.

Vi

Mkr Borlänge

Min bloggPosted by Emils-blogg Tue, June 19, 2012 21:14:27

Nu har vi varit i Borlänge och kört en tävling till. Vi åkte på förmiddagen efter den efterlängtade skolavslutning. Nu är det lov i tio veckor för Emil Linus får gå några timmar på fritids, han har tur som har sin bror som lämnar honom vid tio så han i allafall får sovmorgon.

Tillbaka till tävlingen (ännu en tävling i regn, vart är solensmiley) så kom Emil fyra i första kvalet blev även fyra i andra kvalet trots en snurring då jag tappade ner till nionde plats men kämpade mig upp till fjärde plats. I finalen startade jag på åttende plats. Efter kämpande med Kalle Gustavsson om 4:e respektive 5:e plats så tog jag fjärde platsen. Vi körde riktigt bra båda två och körde schysst hela tiden. Mamma och pappa tyckte det var riktigt bra kört och spännande att titta på en schysst fight.

Min lillebror är riktigt duktig att köra i regn han snurrade bara två gånger på hela dagen. Linus kom in som "5:a" i sista heatet. Efter en snurrning i ett av heaten så hamnade Linus sist men kämpade sig upp till en 5:e eller 6:e plats.

Vi åkte hem på lördag kvällen då Linus skulle till farfar och farmor, lämnade av honom vid elva på kvällen. Själv hade jag med mig Calle Ahlin och Kalle Gustavsson med hem då vi bor en bit bort i från varandra så får vi passa på när vi är lediga. Roligt att ha gokart kompisar som sover över.

Nu ser vi fram emot nästa tävling som blir i Mora helgen efter midsommar. Funderar på att åka upp redan på torsdagen, men mamma och pappa har inte bestämt sig ännu då de får ta ledigt två dagar.

MKR Valla

Min bloggPosted by Emils-blogg Tue, June 12, 2012 19:57:29

Då har vi haft tävling på våran hemmabana i Valla den 26-27/5. Vi åkte dit direkt efter skolan för att hjälpa till inför tävling eller rättare sagt så hjälpte mamma och pappa till. På lördagen tävlade båda Linus och Emil. Linus kom "etta" och växte några centimeter. Emil är nöjd han kom på en 5:e plats då tidigare år hade det inte gått så bra på hemmabanan.

Nästa tävling är i Borlänge den 16/6. Vi åker direkt efter skolavsluningen. Och Emil hoppas att Calle vill följa med oss hem i några dagar efter Borlänge.

Mkr Södertälje

Min bloggPosted by Emils-blogg Tue, May 15, 2012 20:12:32

Nu har vi kört andra deltävlingen i Mkr serien i ett regningt Södertälje. Det gick si så där då pappa inte lyckades så bra med inställningarna, tappade på raksträckorna. Jag fick startade 10 och 11 i kvalen första kvalet kom jag 6:a och andra kvalet 7:a. I A- finalen fick starta på 9:e plats och kom 10:a. Är inte nöjd med detta så nu får pappa skärpa sig så tar vi nya tag till nästa tävling i Katrineholm. dock är jag lite orolig för den tävlingen då det inte brukar gå bra för mig på hemmabanan. Hoppas på bättre väder i Valla smiley.

Linus körde bra hela helgen fick starta både först, sist och mitt i, han lyckades hålla sig kvar på banan trots att han kör på slicks. I cadetti får man inte köra med regndäck, han har övat på halt i vintras när han körde gokart på isen. Han kom "4" i finalen.

Efter prisutdelningen åkte Linus med farmor och farfar och sov hos dom och jag åkte till Kalle och var med på söndagen och tittade när hans pappa körde rally. Fick även åka med i rallybilen efter tävlingen, vilket var riktigt roligt. pappa var kvar i Södertälje och hjälpte till på söndagen och mamma åkte hem.

Hoppas nu det går bra i Valla...

Mkr Rasbo

Min bloggPosted by Emils-blogg Wed, May 02, 2012 08:36:00

Nu är första mkr tävlingen avklarad gick ganska bra kom 6:a. Är inte helt nöjd då jag kvalade 2 och 4. Men det är ändå en bra start att komma 6:a så nu blir det Södertälje nästa mkr.

Även min lillebror kom "6:a" han var riktigt duktig på sin första tävling.

Skriver efter Södertälje igen.

Gokart 2012

Min bloggPosted by Emils-blogg Tue, April 24, 2012 10:07:38

Vill börja med att berätta att efter mycket om och men så valde jag att köra micro ett år till för att nästa år gå vidare till nästa class som är mini.

Linus ska också köra i år i klassen cadetti som är en uppvisningsklass men som alla vet speciellt vi som kört den klassen tävlas det ändå vi har full koll på vem som vinner kommer tvåa osv. Ska bli rikrigt rolligt att se Linus köra och jag har någon att berätta hur det går till och komma med råd till.

Nu drar gokartsäsongen igång med gokart tävling i helgen i Rasbo som första MKR. vi skulle ha kört startskottet i Södertälje men när vi vaknade på morgonen hade det snöat och fortsatte snö så det blev ingen tävling utan åkte hem igen där det var strålande sol och tort på marken. Istället blev det träning på söndagen i valla. Så nu hoppas vi på bra väder i Rasbo så att säsongen kan komma igång på riktigt tror även våra föräldrar ser fram emot det att åka iväg och träffa alla andra gokart föräldrar igen även roligt för mig att träffa alla kompisar igen.

Emil

MKR TÄVLINGAR

Min bloggPosted by Emils-blogg Wed, August 17, 2011 11:09:29
Här kommer lite uppdateringar.

Efter Valla var det MKR i Gävle. Det gick ganska bra och jag slutade på 10 plats

Södertälje var jag inte med då jag var med en kompis i Lovvika. Men mamma, pappa och Linus var och tittade så de uppdaterade mig via telefon.

Mkr Rättvik kom jag 7 plats. Kvalade 9 och 8. I första kvalet fick jag en knuff och tappade ner till 14 plats men tog mig upp igen.
Tyckte synd om Calle som blev sjuk och åkte hem.

Nästa mkr blir i Västerås i helgen, ska dit och träna idag.

Next »