Emils blogg

Emils blogg

Tre Mkr tävlingar

Min bloggPosted by Emils-blogg Sun, May 26, 2013 20:33:56
Nu är det dags att uppdatera då tre tävlingar är körda. I år kör Emil mini och Linus micro, båda har gått upp en klass. Linus har nu kört sina tre debutant tävlingar så nästa tävling som är i Rättvik kör han som nationell.

Första tävlingen var i Rasbo dit vi kom med två glada barn som tyckte att äntligen är gokart säsongen i gång.

Linus körde på lördagen och Emil på söndagen vilket gjorde att Magnus hade tid att meka för båda. När de kör samma dag har vi tur att snälla Fredrik hjälper till med Linus, vilket Linus tycker är riktigt bra.

Emil slutade på en sjunde plats hade en andra tid i tidskörningen, så han kan köra fort.

Linus kom direkt till A-final första tävlingen och slutade på 13 plats.

Andra tävlingen var i Södertälje dit vi åkte samma morgon så vi klev upp tidigt och var i Södertälje 06.30. Det är bättre och komma dagen innan och slippa stressa på morgonen.

Båda körde på lördagen. För Emil gick det inget bra på morgonen hade ingen fart i motorn. Blev bättre men inte bra och Emil slutade som 11 men då det blev några uteslutningar så blev det istället 9 plats.

Linus gick det bättre för även här gick han till A-final kom på 13 plats men fick tidstillägg för han värmde däck på formateringsvarvet och hamnade på 14 plats.

I fredags åkte vi till Västerås för tredje tävlingen även här körde båda barnen på lördagen.

Emil hade nu fart i grejorna kvalade 3 och 5 startade som 6 i finalen. Starten gick riktigt bra och han var uppe på 3 plats men efter en påkörningen tappade han ganska många placeringar och slutade på 10 plats. En arg kille kom in dock hade han gjort egna missar också det var inte bara påkörningen som avgjorde placeringen.

Linus startade på en 18 plats i finalen och helt plötsligt stannade karten, fick då åka bärgare in. Fredrik och Magnus kollade vad som hänt och konstaterade att motorn hade skurit. Visst var Linus besviken men det var inget han hade kunnat gjort annurlunda så han släppte det snabbt och var glad igen. Han slutade ändå på en 24 plats.

Nu hoppas vi på bättre flyt och lite tur i Rättvik i juni.

Efter Rättvik blir det Gotland och då passar vi på att semestra där veckan innan med andra gokart familjer.